Субота, 28.06.2025, 08:08Вітаю Вас Гість | RSS
Неофіційний сайт Червоноармійської ЗОШ
[ Нові повідомлення · Участники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Розмовляймо українською!
ДиректорДата: Субота, 20.09.2008, 20:56 | Повідомлення # 1
Директор
Група: Адміністрація
Статус: Offline
В одному зі своїх постів я використав таке словосполучення - "смислова нагрузка", та хоча слово "смисл" - українське, але воно якесь некрасиве і має російське коріння. Хочу спитати у вас, чи знаєте ви синоніми до цього слова, а то щось в голову нічого не приходить!

8В_kmДата: Субота, 20.09.2008, 22:37 | Повідомлення # 2
Нуб
Група: Учні
Я знайшов у словнику такі синоніми до слова "смисл" : зміст, значення і розуміння.

ДиректорДата: Неділя, 21.09.2008, 00:27 | Повідомлення # 3
Директор
Група: Адміністрація
Дякую. Слово "зміст" мені якось більше довподоби. Хоча "змітова нагрузка" також не дуже гарно звучить.

07в_РМДата: Неділя, 21.09.2008, 13:40 | Повідомлення # 4
Нуб
Група: Випускники
До слова "смисл" не можна підібрати синонім. Хоч це слово і з російського лексикону, але воно повноправно може використовуватись і в українській мові.
PS:
"смисл" : зміст, значення і розуміння.
це зовсім різні по значенню слова

11A_moДата: Неділя, 21.09.2008, 14:27 | Повідомлення # 5
Дух
Невже в нашій мелодійній і різноманітній мові немає синонімів до слова "смисл"? Аж самому цікаво стало, треба добре пошукати, я впевнений що вони є, але просто не використовуються! Хто шукає - той найде!

Додано (21.09.2008, 14:27)
---------------------------------------------
Якщо українська мова для вас є рідною і дорогою, не пропускайте мимо очей це повідомлення!
Увага! Обов'язково візьміть участь в акції "Спілкуйся рідною!" Заходьте на http://mova.ridne.net/ і реєструйтесь!

Будь-яка задача має розв'язок, навіть коли його не існує.

Vipysk_2008Дата: Понеділок, 22.09.2008, 01:01 | Повідомлення # 6
Запах
А стосовно слова "нагрузка" ви нічого не придумали. Синонім цього слова є "навантаження". І правильно вживати це словосполучення( на мою думку): розумове навантаження.

AnonimysДата: Четвер, 25.09.2008, 13:15 | Повідомлення # 7
Дух
Vipysk_2008,
Code
розумове навантаження
Має дещо інше значення порівняно з російським "смислова нагрузка". Тому краще по змісту підійде "змістове навантаження", хоча його звучання залишає бажати кращого. Можна використовувати також інший варіант - "смислове навантаження".

Vipysk_2008Дата: Четвер, 25.09.2008, 19:05 | Повідомлення # 8
Запах
Почитайте у ГП у біблотеці тлумачний словник, там розшифроване кожне значення цих слів.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: